Werken bij Surinaamse Brouwerij? Klik Hier

VSB en SBV ondersteunen initiatief Surinaamse Brouwerij

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) zijn verheugd over het initiatief van de Surinaamse Brouwerij, die vanaf deze week het giraal en digitaal betalen nog verder zal stimuleren en hopen dat meerdere bedrijven en organisaties het voorbeeld zullen volgen.
 
Het gebruik van contant geld is in meerdere landen langzaam aan het afnemen en de VSB en SBV werken nauw samen met onder andere de Regering en de Centrale Bank van Suriname aan het verder stimuleren van het elektronisch betaalverkeer en financiële inclusie.
 

De voorzitter van VSB, Bryan Renten, is een grote voorstaander van verdere giralisering van de economie. “Onze cultuur van cashbetalingen brengt steeds meer risico’s met zich mee voor bedrijven die moeten leveren aan winkels. Maar het is ook een voedingsbodem voor zwartgeld. We begrijpen dat de Surinaamse Brouwerij overgaat tot dit model. Wij moedigen bedrijven en winkeliers aan om zoveel mogelijk giraal te gaan betalen omdat het in de verwachting is dat ook andere bedrijven de overstap zullen maken”, zegt de voorzitter.
 
Er wordt door de banken hard gewerkt aan een efficiënt, transparant en veilig betalingsverkeer door het stimuleren van girale en digitale betalingen. Ook wordt hiermee witwassen en terrorismefinanciering gereduceerd welke een bedreiging vormen voor het financiële systeem. “Het gebruik van digitale betaaloplossingen draagt bij aan het gemak voor de klanten, vertrouwen in het financiële systeem van het land en de verhoging van de efficiëntie van banken”, aldus Eblein Frangie, voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging.
 
De Surinaamse Bankiersvereniging en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, moedigen het initiatief van de Surinaamse Brouwerij aan en stimuleren de Surinaamse gemeenschap om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de diverse girale en digitale betaaloplossingen.
 
Vanaf deze week zal Surinaamse Brouwerij N.V. aan alle klanten die leveringen cash willen betalen een extra cash transaction charge van 0.5% doorberekenen. Hiermee wil het bedrijf cashless en digitale betalingen stimuleren om hiermee de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en onze klanten beter te kunnen waarborgen. Klanten worden in de gelegenheid gesteld om vooraf een bankovermaking te doen ofvia een mobiel POS-apparaat te betalen bij de sales vertegenwoordigers. Alle klanten zijn hierover reeds geinformeerd. Lees hier het persbericht van de Surinaamse Brouwerij N.V.

Er gebeurt veel bij de Surinaamse Brouwerij

Voordat we je toegang geven tot onze website, vragen we je om je geboortedatum in te vullen.