Werken bij Surinaamse Brouwerij? Klik Hier

Verantwoord Alcohol Gebruik

Waarom is het belangrijk ?

Bier is een natuurlijk gefermenteerde drank die, mits met mate genoten, deel kan uitmaken van een evenwichtige levensstijl. Maar er zijn duidelijke gezondheids- en gedragsrisico’s wanneer alcohol niet op verantwoorde wijze wordt geconsumeerd. Voor sommige mensen en bij sommige gelegenheden is het beter om helemaal niet te drinken.

We zetten ons in voor verantwoorde consumptie door de consument bewust te maken van het belang van een matige alcoholconsumptie. Alcoholmisbruik is een complexe maatschappelijke kwestie en er is geen eenduidige oplossing. Wij zeggen niet alleen dat wij dit doen maar wij zijn ook nauw betrokken bij de Stichting voor Verantwoord Alcohol gebruik Suriname, en dragen bij aan de vergroting van de bewustwording omtrent verantwoord alcoholgebruik middels bewustwordingscampagnes.

3 icoontjes

Onder verantwoord alcohol gebruik wordt verstaan drinken met mate op het juiste tijdstip, op de juiste plek en om de juiste redenen.
Om dit concreter te maken wordt onder verantwoord alcohol gebruik verstaan:

  • Geen alcohol voor alle personen die jonger zijn dan 18 jaar.
  • Geen gebruik van alcohol bij deelname aan het verkeer.
  • Geen alcoholconsumptie door hen die in verwachting zijn.

Heineken 0.0, Parbo Radler® en Parbo Sodawater® 0.0%

Wereldwijd is de trend ingezet van producenten die het ‘Low and No Alcohol’ segment in de biercategorie betreden. Ook Surinaamse Brouwerij heeft de nodige stappen ondernomen om aan de behoeften van dit marktsegment tegemoet te komen. Er zijn duidelijke gezondheids- en gedragsrisico’s wanneer alcohol niet op verantwoorde wijze wordt geconsumeerd en omdat mensen steeds bewuster gaat leven willen zij ook beter geïnformeerd zijn over de gevolgen van hun levensstijl, voeding en gedrag. De wereld verandert; gezondheid, welzijn en gematigde consumptie worden steeds belangrijker in ons leven en deze trends stimuleren de groei van het ‘Low and No Alcohol’ segment.
Als reactie op de groei van dit segment, hebben wij toegevoegd aan ons portfolio PARBO Radler® 0.0%, PARBO Soda Water en HEINEKEN® 0.0%. 0.0% betekent dat het product geen Alcohol bevat. Het is daarom geschikt om er elk moment van de dag van te genieten bijvoorbeeld op het werk, tijdens de lunch, onderweg, na het sporten of gewoon lekker thuis op de bank.
PARBO Radler® 0.0%, PARBO SODA WATER® en HEINEKEN® 0.0%.  zijn uitermate geschikt voor die momenten in het leven wanneer je trek hebt in een lekker biertje maar ervoor kiest geen alcohol te drinken.
PARBO Radler® 0.0%, PARBO SODA WATER® en HEINEKEN® 0.0% zijn verfrissende dranken die heel goed passen in een gebalanceerde levensstijl waarin verantwoorde consumptie wordt aangemoedigd.
PARBO Radler® 0.0%, PARBO SODA WATER® en HEINEKEN® 0.0%. bieden de consumenten een volwassen alternatief aan en vaker te variëren in de momenten waarop zij wel of niet genieten van alcoholisch bier.

Alcohol en Verkeer gaan nooit samen

Dagelijks genieten vele consumenten van onze producten. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de maatschappij te informeren over verantwoord alcohol gebruik en de noodzaak van gematigde consumptie. Onder verantwoord alcohol gebruik wordt verstaan drinken met mate op het juiste tijdstip, op de juiste plek en om de juiste redenen.

Alcoholmisbruik komt nog steeds te vaak voor, in het bijzonder alcoholmisbruik in het verkeer. Door middel van onze awareness campagnes zullen wij er alles aan blijven doen om positieve veranderingen in houding en gedrag ten opzichte van drinken en rijden te stimuleren. Ons doel is om altijd verantwoorde consumptie te bevorderen en gematigde consumptie te promoten.

Waterbreaks

Tijdens onze grote evenementen zoals Parbo Night of Heineken UCL lassen wij Waterbreaks in. Een waterbreak is een pauze waarbij er voor 20 minuten lang geen bier mag worden verkocht. Dit moment leent zich prima om gematigde consumptie te introduceren tijdens het genieten van een avondje uit, met de nadruk op het belang van het in controle te blijven en zo bewust te genieten van de avond.

In deze pauze wordt er uitsluitend water uitgedeeld of verkocht. Dit doen wij om de consumptie van alcohol te matigen door verplichte pauzes in te lassen. Door de alcoholconsumptie af te wisselen met het drinken van water wordt namelijk uitdroging voorkomen en drink je langzamer.

Er gebeurt veel bij de Surinaamse Brouwerij

Voordat we je toegang geven tot onze website, vragen we je om je geboortedatum in te vullen.