Werken bij Surinaamse Brouwerij? Klik Hier

Over Ons

Wie zijn wij

Surinaamse Brouwerij heeft getracht als eerste brouwerij in Suriname een betekenisvolle impact gemaakt in de afgelopen 6o jaar door ook onze bijdrage te leveren aan de ontwikkelingsdoelen van het land. Wij werken actief aan transformatie binnen het bedrijf en hebben een duidelijke strategie ontwikkeld om prestaties blijvend te verbeteren. Een van de manieren waarop we dit willen bereiken, is door middel van bedrijfsontwikkeling in onze uitgebreide waardeketen en onze duurzaamheidstrategie Brouwen aan een Betere Wereld.

Als onderdeel van een van ‘s werelds toonaangevende brouwers, promoten wij het genieten van bier met mate als onderdeel van een gezonde en gebalanceerde levensstijl. Wij produceren en verkopen onze merken op verantwoorde wijze en werken samen om gerelateerde schade door alcohol misbruik te beperken.

Wij zijn trotse ambassadeurs voor ons bedrijf, gepassioneerd over onze merken en over het met mate genieten ervan. Wij hechten waarde aan passie voor kwaliteit en het creëren van memorabele momenten met inspirerende merken.

Met ons zeer uitgebreide portfolio blijven wij nieuwe varianten en bieren toevoegen, dus blijf ons volgen voor het laatste nieuws! Omdat wij ons committeren aan een duurzame toekomst zijn wij ontzettend trots op de uitbreiding van onze brouwerij met een ultramoderne inrichting die ons in staat stelt tientallen jaren vooruit te kijken met onze productieactiviteiten.

Deze investering voor de toekomst stelt ons in staat nog beter invulling te geven aan onze belofte voor het Brouwen aan een Betere Wereld. Wij zijn Surinaamse Brouwerij en zullen ons altijd blijven inzetten voor een duurzame toekomst samen met jou.

Onze Geschiedenis

De wortels van Surinaamse Brouwerij N.V. liggen in de Nederlandse provincie Zeeland, waar de broers Piet en Arthur Dumoleyn rond 1950 besloten tot voortzetting van hun brouwerijbedrijf in Suriname. Suriname, destijds een Nederlands rijksdeel, had toen geen eigen brouwerij. In oktober 1955 werd de brouwerij officieel geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard (later Prins der Nederlanden).

Eind december 1955 produceerde het bedrijf het eerste PARBO BIER. Aandeelhouder van het eerste uur was Amstel Brouwerij N.V. die in 1968 werd overgenomen door Heineken N.V. Het Surinaamse bier was vanaf het begin van uitmuntende kwaliteit getuige de toekenning van de Prix d’Excellence in 1958 tijdens het mondiale bierconcours in het Belgische Gent.

Het beleid is gericht op de realisatie van winstgevende en duurzame groei teneinde de positie van de onderneming te versterken. Daarbij streeft Surinaamse Brouwerij N.V. naar een optimaal rendement voor de aandeelhouders, een continue tevredenheid van klanten en consumenten, een optimaal welzijn van de werknemers en een verantwoorde maatschappelijke bedrijfsvoering en betrokkenheid.

Kwaliteit heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het ondernemingsbeleid en speelt dat nog steeds. Zo behoorde Surinaamse Brouwerij N.V. tot de eerste brouwerijen van Zuid- en Noord-Amerika die zowel het ISO- als het HACCP-certificaat behaalde. Vandaag de dag stelt Surinaamse Brouwerij N.V. zich tot doel bier te produceren en te verkopen dat voldoet aan internationale normen.

Surinaamse Brouwerij produceert de volgende producten: Parbo Bier, Parbo Chiller, Parbo Radler, Sranan Biri, Parbo Soda Water en importeren wij Heineken®, Vitamalt, Desperados, Heineken 0.0® en zijn wij exclusief importeur & distributeur van Diageo producten.

Missie en Visie

Surinaamse-Brouwerij-Nieuws

Missie

Wij zijn de trots van Suriname en maken van élk drinkmoment een plezier.

Surinaamse-Brouwerij-Vacatures

Visie

Met de meest gemotiveerde medewerkers overtreffen wij op duurzame wijze continu de verwachtingen van onze klanten.