Werken bij Surinaamse Brouwerij? Klik Hier

Surinaamse Brouwerij Ontvangt President Santokhi en Premier Rutte

2-daags bezoek eindigt bij Surinaamse Brouwerij

Aan het einde van het 2-daagse bezoek van Premier Rutte aan Suriname, heeft hij samen met President Santokhi van Suriname de Surinaamse Brouwerij bezocht. Zij kregen een korte rondleiding door de brouwerij waar zij zagen hoe de in Suriname geproduceerde Heineken blikverpakkingen worden geproduceerd. Ook werd hen verteld over de geschiedenis en de duurzaamheidsambities van Surinaamse Brouwerij.
Het bezoek werd daarna afgesloten op het dakterras van het pas geopende nieuwe hoofdkantoor van Surinaamse Brouwerij waar in het bijzijn van 200 genodigden uit het Surinaamse bedrijfsleven werd genoten van een koud Parbo biertje.

 

“Wij voelen ons vereerd dat wij zijn gevraagd dit bezoek te faciliteren, samen met de Nederlandse Ambassade.”, aldus Reinoud Ottervanger, Algemeen Directeur van Surinaamse Brouwerij. “Zeker nu we net twee historische mijlpalen hebben bereikt, namelijk het lokaal produceren van Heineken en de opening van ons nieuwe hoofdkantoor, zijn we er trots op dit te mogen tonen en delen met President Santokhi en Premier Rutte en overige vertegenwoordigers van beide overheden en het Surinaamse bedrijfsleven.”

“Wij laten zien dat wij vertrouwen hebben in de toekomst van Suriname en stimuleren lokale productie en werkgelegenheid. Lokale productie biedt ook exportmogelijkheden vanuit Suriname naar omringende landen. Wij zijn er ontzettend trots op al bijna 67 jaar deel uit te maken van de Surinaamse samenleving en hopen dat nog heel lang te kunnen blijven doen”.

 

Vanaf half augustus wordt het wereldberoemde biermerk Heineken® geproduceerd in Suriname door Surinaamse Brouwerij. Voor nu alleen in beide blikverpakkingen 33cl en 50cl en vanaf midden november ook in de bekende groene flessen 25cl en 60cl. De lokaal geproduceerde blikverpakkingen van Heineken zijn te herkennen aan de tekst op de achterkant “ gebrouwen door de Surinaamse Brouwerij N.V.,Paramaribo Suriname”. De lokale productie van Heineken® betekent dat het populaire bier nog verser zal smaken voor onze trouwe consumenten terwijl de superieure kwaliteit en vertrouwde smaak van Heineken® gewaarborgd blijven.

 

Bij de lancering van de flessen in november zullen wij, net zoals bij de Djogo, statiegeld introduceren waardoor alle flessen kunnen worden hergebruikt en niet meer in de prachtige Surinaamse natuur verdwijnen. Ook zullen de flessen geen plastic labels meer bevatten. Surinaamse Brouwerij draagt hiermee bij aan de UN Sustainable Development Goals (SDG) en gaat dus echt helemaal groen!