Werken bij Surinaamse Brouwerij? Klik Hier

Sustainable Development Goals Day.

Surinaamse Brouwerij heeft met haar duurzaamheidsagenda en onze Brouwen aan een beter Suriname strategie acht SDG’s verweven in haar beleid. Deze zijn gekoppeld aan onze drie pilaren te weten : Enviromental, Social Sustainability & Responsible Consumption (Milieu, sociale duurzaamheid en verantwoorde consumptie).

 

Surinaamse Brouwerij is één van de drijvende motoren achter het initiatief van elf bedrijven in Suriname die het voortouw hebben genomen voor de oprichting van SDG Suriname. Samen met de overheid wordt er gekeken naar synergie om de draagvlak voor de SDG te creëren en de verantwoordelijkheid om deze verder te implementeren in Suriname.Een van spin-offs om meer commitment om tot actie over te gaan is de #TakeTheBall campagne waarbij er dertien organsiaties in Suriname hun commitment aan de SDG’s uitspreken.

 

Surinaamse Brouwerij heeft onlangs een SDG’s dag georganiseerd waarbij haar werknemers in de SDG’s zijn getrained. Daarbij hebben werknemers vanuit verschillende disciplines en dwars door de organisatie aan deelgenomen. Onze werknemers zijn nu bewuster van de SDG’s en hoe ons duurzaamheidsbeleid hier aangekoppeld is.

 

De dag is afgesloten met een pitch ronde van de werkgroepen, die hun idee presenteren voor een jury. Deze jury bestaande uit Jessica Chandnani (UN Suriname) , Reinoud Ottervanger (CEO) en Margarita van der Zwart – Gonsalves Jardin de Ponte (People & Corporate Affairs Manager). De werkgroepen kregen de opdracht om ideen te pitchen die betrekking hebben op een van onze duurzaamheid bedrijfsprioriteiten. Om er voor te zorgen dat wij daad bij ons woord voegen, krijgt het winnende idee de gelegenheid om het idee in een project uit te werken. Het beschikbaar budget voor de uitvoering van dit project is Eur 10.000.

 

Het winnende project idee is het bij-product dat afkomstig is vanuit ons productiewater zuiveringsinstallatie (Waste Water Treatment plant), welke als fertilizer (kunstmest) kan worden gebruikt voor de landbouw. Het idee is om de test te doen bij de mangrove aanplant. Dit zal Suriname enorm helpen bij de rehabilitatie van de kuststreek van Suriname in de strijd tegen overstromingen.

 

Surinaamse Brouwerij blijft zich inzetten om een bijdrage te leveren aan het duurzaam houden van Suriname. Ook met deze stappen Brouwen wij aan een Beter Suriname!

 

 

#SDG #BaBW #WijZijnSurinaamseBrouwerij