Werken bij Surinaamse Brouwerij? Klik Hier

Vrijwilligers van Surinaamse Brouwerij ondersteunen Clean Up actie SURESUR

PARAMARIBO – Om iets duurzaam te behouden, is directe betrokkenheid van belanghebbenden onmisbaar. Dat geldt ook voor een schone leefomgeving. Vanuit deze visie organiseert Support Recycling Suriname (SuReSur) een clean up-actie te Abra Broki, in samenwerking met Green Heritage Fund en Conservation International.

SuReSur, die zich bezighoudt met het inzamelen van petflessen voor recycling, mobiliseert momenteel vrijwilligers voor deze buurtschoonmaakactie op 23 maart. “Zo willen wij stimuleren dat bewoners zelf acties ondernemen en samen hun bermen en omgeving schoonhouden. Zo krijg je ook weer sociale controle onder buurtbewoners, want je zult iemand niet laten vervuilen waar je hebt helpen schoonmaken”, vertelt Glenn Ramdjan, projectcoördinator van SuReSur, over het doel van de clean up-actie.

Het idee om een dergelijk buurtschoonmaakactie te beginnen komt van een van de vrijwilligers die zelf op Abra Broki woont. “Elke keer als zij ‘s middags wat vrije tijd had, nam ze het initiatief om samen met haar zoon de bermen schoon te maken. Andere buurtbewoners raakten geïnteresseerd en stonden ervoor open om het grootschaliger aan te pakken. En wij ondersteunen daarbij”, vertelt Ramdjan.

De recyclingorganisatie is voornemens om elke twee maanden een schoonmaakactie te organiseren. Welke buurten het worden, staat niet gepland. “Dat laten we afhangen van bewoners die zelf stappen ondernemen om hun wijk of buurt schoon te maken. Wij ondersteunen, maar horen graag vanuit de gemeenschap of mensen die ondersteuning nodig hebben.”

SuReSur hield eerder clean up-acties langs de Waterkant en in Leonsberg en hoopt dat met de buurtschoonmaakacties meer bewustwording en zelfaanpak worden gestimuleerd in de gemeenschap. Ondanks het grote vuilprobleem is de organisatie hoopvol gestemd. “We zien langzaam een gedeeltelijke bewustwording opkomen. Als we alleen al het zwerfvuil, dat 30 procent vormt van alle vuil op straat, zo goed mogelijk aanpakken, dan hebben we al een hele hoop gedaan”, zegt Ramdjan.

Er gebeurt veel bij de Surinaamse Brouwerij

Voordat we je toegang geven tot onze website, vragen we je om je geboortedatum in te vullen.