Werken bij Surinaamse Brouwerij? Klik Hier

Surinaamse Brouwerij opent nieuw outlet te Atjoni

Surinaamse Brouwerij is een bedrijf dat ondernemerschap met een duurzaam karakter stimuleert. De brouwerij wil investeren in het binnenland van Suriname samen met de plaatselijke lokale ondernemers waarbij er een bijdrage geleverd wordt aan duurzame ontwikkeling van toerisme in het binnenland.

Toeristische Outlets
De afgelopen twee jaar voert Surinaamse Brouwerij een project uit waarbij langs de Surinaamse rivieren verkooppunten met terrassen gebouwd worden samen met lokale ondernemers met als doel toeristen te faciliteren, een ontmoetingsplaats voor de lokale gemeenschap te creëren en heel belangrijk; een verzamelpunt voor de verpakkingsemballage (flessen en kratten) op te zetten. De gebouwde terrassen zijn multifunctioneel en zorgen voor werkgelegenheid en ordening van de omgeving. Ze faciliteren daarnaast samenkomst van de gemeenschap voor sociale en culturele bijeenkomsten. Tot op heden zijn er 6 verkooppunten met terras gebouwd te Kwai Kwai, Kaajapati, Nieuw Aurora, Guyaba, Abenaston.
In de aankomende periode zal dit project verder uitgebreid worden met toeristische terrassen op diverse andere plekken in Suriname.

Atjoni
Op de belangrijke opstapplaats Atjoni, is er een mooi terras gebouwd waarbij zowel de lokale gemeenschap evenals toeristen veilig en prettig op de voortzetting van hun reis kunnen wachten.
Voor Atjoni is dit een enorme verbetering om het ontvangen van toeristen gerieflijker en aantrekkelijker te maken en zal, in samenspraak met DC Mevrouw Pinas, leiden tot verdere ordening van de aanmeerplaats aldaar. Met de komst van deze verkooppunten wordt economische ontwikkeling gestimuleerd waarbij Atjoni kan uitgroeien tot een multifunctioneel centraal station. District Commissaris Yvonne Pinas zei “Dit is het startpunt van de ontwikkeling van Atjoni, en hierna zullen er nog meer ondernemers komen”.

Ceremoniële Opening
Dit initiatief van Surinaamse Brouwerij wordt ondersteund door DC Mevrouw Yvonne Pinas en Minister Ferdinand Welzijn die als eregast de officiële opening heeft verricht. Minister Ferdinand Welzijn zei ”Dit initiatief is belangrijk voor het toerisme en de plaatselijke bewoners moeten dit goede voorbeeld overnemen om zelf ondernemend te worden. Hij adviseerde gauw contact te maken met het team van Het Ministerie van HI&T dat ter plaatse aanwezig is om opkomende ondernemers te ondersteunen”.

Duurzaam zakendoen
Met dit initiatief draagt Surinaamse Brouwerij haar strategie uit om maatschappelijk verantwoord en duurzaam zaken te doen en om op deze wijze een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van Suriname en Surinaamse ondernemers. De creatie van dit verkooppunt stelt de brouwerij en de gemeenschap verder ook in staat het verzamelen van lege retourneerbare flessen en kratten voor consumenten en ondernemers te stimuleren en te vergemakkelijken. “Dit project van Surinaamse Brouwerij is een uitstekend voorbeeld van hoe verschillende belangen kunnen samenkomen tot een uitkomst die voor alle partijen positief werkt, dit is win-win-win” aldus Ed Weggemans, Managing Director Surinaamse Brouwerij.
De opening was op dinsdagmiddag 13 februari 2018 om 14.30 uur te Atjoni, district Brokopondo.

Er gebeurt veel bij de Surinaamse Brouwerij

Voordat we je toegang geven tot onze website, vragen we je om je geboortedatum in te vullen.